Повеќе од 170000 учесници во повеќе од 2000 работилници во 7 земји – ова се бројките за целата Групација кога зборуваме за иницијативата “А1 интернет за сите”. Благодарение на сите вработени што волонтираа и го споделија своето знаење и експертиза кои беа потребни за да се креираат еднакви можности за луѓето да ги искусат сите придобивки од дигитализацијата. Дали сакате да дознаете повеќе? Продолжете да читате.

Во 2011 година, Групацијата го основаше “А1 интернет за сите”, иницијатива за интернет едукација во Австрија и го спроведе овој проект во земјите дел од групацијата, кој се разликуваше во зависност од потребата на луѓето. Работилници беа одржани и во рурални средини, поради фактот што таму е потешко да се дојде до дигитално знаење. Разни центри, домови за стари лица како и училишта се главните локации каде се одвиваа предавањата. Некои земји се концентрираа на децата или младите, други на постарите лица а некои и на двете. Секако, проектите беа силно поддржани од колегите, беа бесплатни и придонесоа кон нашата стратегија “Зајакнување на дитигалниот живот”.

Придружете ни се во патувањето низ А1 Групацијата и погледнете на што се однесуваа големите проекти: