Во A1 се трудиме да поттикнеме здрав начин на живот па затоа промовирање на спортски активности и иницијативи е важен фактор за нас. Тоа е дел од нашата корпоративна култура. Ако нашите водечки принципи Тимот, Довербата и Агилноста се нашето срце, тогаш тимскиот спорт е мускулот што не движи…

Да се биде дел од тимот не завршува со напуштање на зградата. Во вистинскиот дух на #агилноста #довербата и пред се #тимот, запознајте ги некои од нашите спортски колеги и инспирирајте се:

Трчај, Форест, трчај

Не е изненадувачки што се чини дека трчањето е омилена активност кај A1, бидејќи е здраво, достапно и може да се практикува прилично насекаде и во секое време.

Во Вип Македонија нашите колеги секоја година учествуваат на најголемиот и најпопуларен спортски настан, скопскиот маратон. Патем, можеби се сеќавате на еден од нашите колеги кои управуваат со 42 км – Блаже Цоневски.

Исто така, за нашите хрватски колеги трчањето е најпопуларниот спорт. “Трчајте со Vip” поддржува 12 главни трки низ цела Хрватска. За секоја трка се покануваат вработените да учествуваат. Исто така, тие имаат “Vip училиште за трчање” кое нуди обуки за вработените.

Во Белорусија секоја година повеќе од 1000 вработени од “Велком” учествуваат во спортски активности, како што се натпревари во фудбал пет на пет, натпревари или градски маратони итн. На дневна основа ќе најдете повеќе од 50 колеги кои посетуваат настава по корпоративна гимнастика.

Исто така, дали знаевте дека Mtel има програма посветена за рамнотежа на работниот живот за сите вработени и нивните семејства? Звучи забавно!

Крилја за живот – посебен поздрав

Една од најпознатите и најголемите добротворни трки, “Wings For Life World Run”, неодамна се одржа во Задар како и на други локации ширум светот.

Во Задар 50 членови на нашиот тим Vip успеаја да управуваат со вкупно 418,5 км. Нивниот тренер, тројката Жељка Шабан Миличиќ, победи на женскиот натпревар со 44 км! Жељка го посвети својот настап на нашиот колега Златко Седлар кој не можеше да се натпреварува на поради скршената клучна коска.

За повеќе, погледнете подолу:

Помалку зборување, повеќе делување

Вежбањето може да го избистри вашиот ум и да ви го олесни фокусот. Ако не сте сигурни кои спортови се вистинските за вас, тогаш можеби ние би биле од помош. Решете го квизот и дознајте :) #WeDareYou

Резултат

4 поени: Најпрво одберете тим, потоа одберете фудбал, баскет,одбојкарска топка или било каква друга топка.
3 поени: Спиди Гонзалес, дај му шанса на трчањето!
1–2 поени: умммммммммм, јога или водени спортови е вашата омилена активност.
0 поени: Професионална мрза, но, сеуште можеш да ги бодриш својте колеги :)

#БидиМажоретка

На сите нам ни е потребна мотивација од време на време. Потребна ги овие изреки !

Патем, ако сакате да мотивирате колега, слободно симнете неколку и испратете им една

DOWNLOAD