На 22 јули, нашите 9 финални екипи ја потресоа сцената во конференциската сала А1 кога ги презентираа своите идеи за да станат А1 претприемачи. На крајот наградивме три победнички тима. Дознајте повеќе за нивните предизвици, нивниот пат до успех и за нивниот секојдневен живот како претприемач:

65 апликации од целата групација на А1, 9 номинирани проекти за финалната презентација и 3 победнички тимови: Artemis, Social Media CRM and Universal Lock. Ги прашавме за нивните први чекори како А1 претприемач, кои лекции ги научиле досега и за нивните претстојните пресвртници.

Артемис – во меѓувреме offensity – тоа се Арон Молнар, Филип Миртл и Даниел Ендерез кои со нивната идеја сакаат да го направат светот посигурен од Австрија – барем од хакерска гледна точка. Тие покажуваат мали и средни претпријатија како тие се погодени од хакерски напади и препорачуваат поединечно како да се заштитат себеси. Следете ги во нивниот видео блог:

Социјалните медиуми CRM е Хрватскиот проект на Дора Блажеќив, Игор Крањчец, Мила Перовиќ и Ана Марија Петричевиќ и заедно развиваат решенија за подобрување на нашиот фокус да бидеме што повеќе ориентирани кон клиентите. Кликнете и погледнете ја галеријата на фотографии и откријте каде и како го прават тоа и кои се нивните “проектни херои”:

Борис Грaбнер и Пламен Динтчев се австриските мозоци зад Универзалната брава – и заедно тие не се ставаат себеси под клуч за изнаоѓање на безбедни решенија. Универзалната брава наведува кон иновативен концепт кој е овозможен благодарение на глобалниот идентитет, интерсекционална комбинација од овластувања за компонентите на Интернет; и овие комбинации се обезбедени преку Blockchain. Запознајте се со универзалната брава и како таа ги реализирате своите идеи како претприемач!

Дали некогаш сте имале иновативна идеја и сте биле убедени дека би можеле да бидете успешни, но сте немате можност да го реализирате тоа? Издржете и стрпете се за кратко, подгответе се заедно со вашиот тим до јануари 2018 кога е и вториот круг на ” Empowering ideas”!