Приказната за мобилните комуникациите е вистинска револуција, имајќи ја во предвид важноста на мобилните уреди во нашиот живот денес.

Иако почетокот на 5G технологијата или притискањето на копчето 5G од технолошки аспект претставува само по себе еволуција, набрзо ќе се соочиме со услуги и производи кои претходно ни се чинеа невозможни – а сето тоа благодарение на зголемениот пропусен опсег и намаленото доцнење.

Лансирање на 5G во Австрија

Интернетот на нештата, поврзаноста на машините, луѓето и инфраструктурата – дали гледаме на овој развој со доза на критика или со раширени раце, таа доаѓа како и да е. Паметната технологија ни овозможува да развиеме иновативни производи и услуги со додадена вредност и да ги имплементираме успешно. А1 тимот е посветен на 5та генерација и 200 наши колеги се понудија да спонзорираат (со нивниот лик) 5G испраќач по нивен избор во Австрија, за да го покажат нивниот ентузијазам за иновативноста. #A1Team #MakeItHappen

5G во А1 Групацијата

5G е супер, но не само во А1 Австрија. Сите земји кои се дел од А1 Групацијата веќе ја тестираат новата технологија.