Горан Манестар е Виш директор за Финансии во Кластерот Хрватска и Македонија од 1ви октомври. Пред да биде поставен на оваа функција, тој живееше во Париз 5 години и работеше во повеќе од 30 земји во светот. Една птичка ни кажа (читајте: инспектор од социјалните медиуми :))) дека негова пасија е готвењето, па затоа одлучивме да испробаме колку добар готвач е тој. Дали и вие сте љубопитни?

Додека тој готвеше, ние му поставивме 42 прашања. Кое е подобро: хрватското или француското вино? Кој е најголемиот предизвик во навикнувањето на културата во друга земја? Каде се наоѓа најдобриот хрватски ресторан? На што ја потрошил првата плата? Која е најголемата сила на А1 Хрватска?

И уште многу други работи…видете и слушнете во нашето ново видео!